I senaste Elle mat & vin hittade jag ett recept på asiatiska glasnudlar med strimlad lövbiff. God vardagsmat som är enkel att göra. Jag följde i princip receptet men bytte ut glasnudlarna mot äggnudlar.
Så här gjorde jag, ca 3-4 portioner:
500 g lövbiff
1 pkt äggnudlar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl sesamfrön utan skal
salt och peppar
Dressing:
1 lime
2 tsk sesamolja
2 tsk soja
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili med frön (eller efter smak)
sweetchilisås
Koka upp vatten. Skär paprikan i stavar och koka med nudlarna enligt anvisning. Blanda saften från limen med sesamolja, soja, pressad vitlök och finhackad chilifrukt. När nudlarna är färdiga, häll av vattnet i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen, häll över dressingen. Hetta upp en stekpanna med smör och stek lövbiffen i smala strimlor med salt och peppar. Jag stekte hastigt så att köttet fortfarande var lite rött. Värm upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna. Servera med sallad och sweetchilisås.