Food sightseeing in Helsinki

I lördags när vi anlände till Helsingfors mötte en guide, vid namn Tanja Karonen, upp oss för att visa vad Helsingfors hade att erbjuda i matväg. Det visade sig vara en mycket trevlig tur som jag varmt rekommenderar! Verkligen ett bra sätt att uppleva en stad på. Här kommer lite bilder från rundturen:

Vi var väl påpälsade då Helsingfors termometer visade hela -17!!!
  

Första stoppet var på en saluhall vid namn Old Market Hall. Här fick vi bl. a. prova nejonöga, inget jag någonsin vill äta igen!

Vi fick även prova finsk köttfärspaj; osötad munk fulld med köttfärs, ägg och ris. Den skulle ätas med ketchup och senap! Påminner märkligt nog om kroppkaka!?

Vi var lite kulturella och besökte Domkyrkan.
  

Vi var inne i en butik som heter Anton & Anton, som säljer organisk och ekologisk mat. Där fick vi provsmaka goda ostar, som jag handlade med mig hem.
  

Vi stannade även på en chokladbutik/café och värmde oss med varm choklad, nog den bästa jag druckit! Gjord på riktig choklad och kryddad med lite habanero.
    

Avslutningsvis åt vi lunch på restaurang Kellohalli, den låg i ett gammalt slakthus. Till efterrätt provade vi Åländsk pannkaka som var gjord på mannagryn och kardemumma, nam nam 🙂

Lämna ett svar