Vi åt som jag nämnt tidigare en 7-rätters middag på båten till Helsingfors. Menyn vi åt är skapad utifrån vinerna och inte tvärtom som det brukar. De väljer ut goda viner och provar ut passande mat till vardera.
Maten var vackert upplagd och vissa rätter var jättegoda, men tyvärr var vissa rätter inte helt i toppklass. Vinerna var alla supergoda!
Vi fick först en amuse buche som bl.a bestod av sikrom, den var supergod
Första rätten var kungskrabba med picklat äpple och friterad blomkål. Rätten var mycket vacker och mycket god! Nog den bästa på menyn! Vin: Les fumées blanches.
Som nr. 2 fick vi musselrisotto, som var god i smaken, men tyvärr var lite grusig. Vin: Gran Lurton Corte Friulano
Som nr. 3 fick vi sniglar med vitlökskräm, den var faktiskt inta alls god. Förstår tänket med en variant på klassiska sniglar men det gick inte hem! Vin: Hacienda Araucano Syrah
Nr. 4 var tre varianter av rådjur; filé, hjärta och bräss. Gott. Vin: Alka Carmenere
Nr. 5 var anka och foie gras. Foie gras är alltid super! Vin: Le Pas de la Mule
Som nr. 6 fick vi en bit jättegod ost som jag gärna äter igen 🙂 Brillat savarin heter den.
Mellan rätterna fick vi denna fantastiska rosmarinsorbé, både vacker och god. Måste försöka göra en sådan någon gång!
Avslutningsvis fick vi den här efterrätten som var vit chokladglass med tranbärsmousse. Efterrätt är alltid gott 🙂 De bruna kolaplupparna var super!! Vin: Mas Janeil Maury
Var iaf imponerad att man kan äta sån här mat på en finlandsbåt! Inget jag hade förväntat mig.