3-rätters på en torsdag :)

I morgon bär det av mot Stockholm och matbloggskryssningen, men i dag är jag hos mina föräldrar. Här har vi tjuvstartat helgen med 3-rätters middag bestående av räkcocktail, boef bourguignong och hemmagjord vaniljglass med mandelflarn. Mammas mat är alltid den bästa!!

Räkcocktail, 4 p:

150 g handskalade räkor
2 mogna avokado
drygt 1,5 dl crème fraîche
1/2 fint hackad rödlök (eller purjolök)
1/2 citron (saften)

Mixa avokado, crème fraîche och citronsaft med en stavmixer till en slät smet. Tillsätt finhackad rödlök och rör om. Blanda i räkorna. Dela upp i portionsglas.

Bouf bourguignon finns recept på här, dubbla det gärna!
Till boufen drack vi supergott Amaronevin:


Till efterrätt åt vi vaniljglass med mandelflarn.
Mandelflarn, från mammas gamla flickisbok Bra mat bättre:

100 g smör
1 1/4 dl socker
2 msk mjöl
2 msk vatten
100 g mandel (kan bytas mot hasselnötter)

Skålla mandeln, hacka hälften och mal hälften. Sjud upp mandeln med resten av ingredienserna i en kastrull. Klicka ut smeten på bakplåtspapper i teskedsstora klickar. Grädda i 225 grader till ljusbruna flarn, det går snabbt! Låt svalna, förvara i tät burk.

Agnetas goda vaniljglass:

1/2 L grädde
1 vaniljstång
4 äggulor
drygt 1 dl socker

Grädden sjudes med vaniljstång som är urskrapad(även stången). Vispa äggulor och socker fluffigt. Låt vaniljgrädden svalna av och blanda ihop med ägg och sockersmeten. Lägg smeten i en glassmaskin till önskad konsistens. Förvara i tät förpackning i frysen, ta fram en stund innan servering.
Uppdaterar förhoppningsvis mer i morgon om matbloggsresan 🙂

Lämna ett svar