Nyttig ”skagenröra” i avokado

I kväll är jag gräsänka och då passade jag på att äta räkor. Tyvärr är min sambo inte så förtjust i fisk och skaldjur men jag älskar det! Det fick dock bli en nyttig variant nu eftersom vi kör på det hälsosamma spåret på vardagarna 🙂

Det blev avokado fylld med ”skagenröra” gjord på kesella, inte alls lika gott som med fet crème fraîche men helt ok 🙂 Mycket protein och nyttigt fett från avokadon!

För en portion:

ca. 200 g oskalade räkor eller mer
1/2 avokado
1/2 burk kesella 1%
1/2 liten rödlök
1 msk Kalles kaviar
1-2 msk hackad dill
salt och peppar
citron
valfri sallad

Skala räkorna. Blanda kesella, kaviar, finhackad rödlök och dill, smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blanda kesellaröran med räkorna, spara några till dekoration. Lägg röran i en halv avokado och servera med sallad.
Jag köpte färska räkor över disk på ICA, detta var vad jag fick för 46 kr:

Synd att det är så dyrt! De flesta var dessutom pyttesmå! Men, men vardagslyx gillar jag 😉

Lämna ett svar