Kalkongryta med mango och aprikos

Eftersom det är Mårtensafton idag så fick det bli kalkon till middag! Den här grytan brukar jag göra med kyckling men det blev lika bra med kalkonfilé 🙂 Kalkonen var från Ingelsta Kalkon och var hur fin som helst, man behövde inte rensa bort någonting!

Kalkongryta med mango och aprikos, för 4-6 personer:

ca. 700-800 g kalkonfilé
250 g champinjoner
1 gul lök
20 st torkade aprikoser
5 msk HOT mango chutney
3 msk kycklingfond
4 dl vispgrädde
salt och svartpeppar

Hacka löken och dela svampen i bitar. Fräs löken och svampen i en gryta med en klick smör. Dela filéerna i små bitar. Fräs kalkonen med lök och svamp. Salta och peppra (men försiktig med saltet! Man får sälta från fonden). Häll på grädden och fonden. Hacka aprikoserna i bitar och tillsätt i grytan. Tillsätt mango chutneyn och ev mer peppar. Låt puttra ca 10 minuter. Servera med ris och sallad.
Jag köpte ekologiska torkade aprikoser, de smakar lite som torkade fikon och liknar dem även i färgen. Jag brukar föredra ekologiskt men jag tror att det passar bättre med ”vanliga” i det här receptet.
Nu ska vi snart gå och se Skyfall! Är det många som sett den? Har hört att det ska va den bästa Bondfilmen hittills! Ha en trevlig lördagskväll 🙂

Lämna ett svar