Matdelikats guide till New York (Del fyra)

Dag sex(torsdag):

Sista hela dagen på vår resa. Jag och Krille började med att strosa runt i Central Park och wow vilken vacker park. Det är rätt sjukt att man kan finna vackra platser och sånt lugn mitt i en mångmiljonstad! Eftersom parken är stor så har vi bara sett en bråkdel av den. Vi tyckte iaf mycket om delarna runt The Lake. Sjön var giftigt grön i färgen, vilket gjorde att kontrasten mot alla höstlöv blev väldigt vackert.

  

Vänner-fontänen!
Vi tittade även runt på Strawberry Fields, John Lennons minnesplats som ligger nära hans gamla hem.

  
Sen mötte vi upp Lisa och Viktor vid The Swedish Cottage:

   
Vi kollade in The Metropolitan Museum of art samt Guggenheims byggnader:

  
Lisa och Viktor köpte Frozen Yoghurt:


Vi gick förbi Martha Stewart-pumpor(enligt Lisa lägger hon glitter på allt!):


Sen gick jag och Krille på en trestjärnig restaurang, Jean Georges, och käkade lyxlunch. Vi bokade bord ett par veckor innan resan. Allt var riktigt gott och inte jättedyrt, det gick nog på 300 dollar. Den har ju trots allt tre michelinstjärnor! Hela upplevelsen var fantastisk, vi hade gärna gott hit igen!

Vi fick först en Amuse Bouche

Min förrätt: Krabbtoast med japanska päron och chipotlekräm

Krilles förrätt: Pilgrimsmussolr med karamelliserad blomkål och en emulsion av kapris och russin.

Till varmrätt tog vi karamelliserad Wagyu-oxfilé med confiterad pumpa(tror jag) och mole. Det var en annorlunda kombination men det var sååå gott!
  

Vi delade på efterrätterna: October och Chocolate. Chokladdesserten var oslagbar! Den bestod av chokladfondant med riktigt god glass och nån citronskalsmaräng som var helt sjuk!

Förrutom efterrätterna fick vi extra gosaker:

      

Egna marshmallows, riktigt goda! Minimacroner med svartvinbär och små gelekuber som exploderade i munnen med äpple och kanel. Praliner, nogat och lavendelbollar. Lavendelbollarna var jättegoda, tror aldrig att jag smakat något med så mycket lavendelsmak innan.
Efter maten mötte vi upp Lisa och Viktor igen och tog oss ut till Williamsburg i Brooklyn. Där fanns det bara låga hus och det var jättemysigt med massa barer och restauranger. Vi hängde först i en bar med massa öl och wiskysorter(Bedford avenue, N 7th st.):


Senare gick vi och åt igen(det är många timmar senare) på argentinsk restaurang, El Amacen, med riktigt gott kött, goda tillbehör, goda drinkar och mysig interiör! (Här tog kamerans batteri slut, så det är mobilbilder). 557 Driggs avenue, nära N 7th st.

      

Den här drinken var skitgod! Gjord på gurka och jalapeno.
Efter restaurangen gick vi till en annan bar, kommer tyvärr inte ihåg namet men det finns massor av mysiga barer och det är bara att ta tunnelbanan tillbaka till Manhattan när man är trött:)

Lämna ett svar