Kikärtsbiffar i pitabröd med tomatsalsa

Idag lagade jag kikärtsbiffar när jag kom hem ifrån jobbet. Det gick snabbt och enkelt, dock hade biffarna lätt för att falla isär men det gjorde inget.

ca. 4p
Kikärtsbiffar:
2 burkar kikärtor (á 400 g)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
hackad persilja
1 msk olivolja
1 ägg
chilipulver
paprikapulver
spiskummin
cayennepeppar
salt och peppar

Tomatsalsa:
3 tomater
1/2 gul lök
hackad färsk koriander
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

pitabröd
babyspenat
fefferoni
avokado

Mixa alla ingredienser till biffarna med en stavmixer. Forma till små biffar och stek i smör.

Hacka tomaterna i bitar. Hacka löken fint. Blanda tomaterna, löken och koriandern i en skål. Häll över olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Värm pitabröden i ugnen.

Fyll varje bröd med spenat, fefferoni, avokadobitar, tomatsalsa samt biffar.

 

Lämna ett svar