Hej hej!

Det här är verkligen det godaste fröknäcket jag ätit, receptet har jag fått av Linneas kusiners mormor Monica.

Mormor Monicas fröknäcke

0,5 dl linfrön el. chiafrön
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,75 dl solfrosfrön
2 dl majsmjöl
0,5 dl olivolja
2-2,5 dl kokt vatten
Flingsalt

Sätt ugnen på 150°C. Blanda alla torra ingredienser förutom flingsaltet, blanda sedan i oljan och sist det kokta vattnet. Smeten ska vara smidig, inte för hård och inte för blöt. Bred ut smeten med slickepott på en bakplåtspappersklädd plåt, så tunt som möjligt. Strö över lite flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i ca 70 minuter (eventuellt längre). Knäcket ska vara hårt när du tar ut det!

Print Friendly, PDF & Email
Bästa receptet på fröknäcke

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 − tio =