Linssås / Linsfärs till spagetti – vegetarisk/vegansk köttfärssås

Hej hej!

Jag och Krille kollade Köttets lustar med Henrik Schyffert nu i juldagarna vilket resulterade i att vi inte vill  äta lika mycket kött längre. Så senaste dagarna har det blivit mycket vegetariskt, vilket bara är bra!

Ikväll lagade jag en sjukt god vegansk ”köttfärsås” eller linssås är det ju mer rätt att kalla den, som vi åt ihop med spagetti och parmesan på toppen, alltså inte helt veganskt men den kan man ju skippa. Linssåsen blev riktigt mustig och fin, kanske för att den fick puttra i nästan en timme. T.o.m. Linnea, vår 2,5 åring här hemma åt med god aptit!!

Här kommer receptet:

Linssås, 4 stora portioner;

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 stora morötter
1,5 dl torra röda linser, avsköljda
2 pkt krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk torkad oregano
1/2 msk japansk soja
1/2 dl rött vin
5 dl vatten, ev mer
svartpeppar

Hacka löken fint eller riv på rivjärn, riv vitlöken och morötterna fint. Fräs morötter, lök och vitlök i lite olja i en gryta eller stekpanna med hög kant i några minuter. Tillsätt krossade tomater, avsköljda linser, buljong, oregano, soja och rött vin, peppar samt en skvätt vatten. Låt puttra på medelvärme, fyll på vatten eftersom så att det inte bränner fast i botten. Koka tills linserna blir mjuka. Smaka ev. av med lite mer peppar och salt. Servera med pasta och ev. parmesanost. MUMS!

Dela gärna med er av era bästa vegetariska recept! Gärna sånt som går hem hos barnen 😉

 

Ett svar på ”Linssås / Linsfärs till spagetti – vegetarisk/vegansk köttfärssås”

  1. Hej

    varför bloggar du inte längre? 🙁
    saknar dina inälgg
    // Marie

Lämna ett svar