Beurre blanc

Hej hej!

Något bland det godaste som finns är en fin bit torskrygg ihop med Beurre blanc, eller smörsås som det heter på svenska. Såsen består, precis som det låter, mestadels av smör och det det kan ju inte bli fel 😉

Beurre blanc

Beurre blanc, 6p

3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
250 g smör
pressad citron
salt och peppar

Hacka schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med vitvinsvinäger och vin. Koka upp och låt sedan småkoka tills endast ett par matskedar vätska finns kvar. Sila bort löken i en finmaskig sil. Häll tillbaka reduktionen i kastrullen och klicka i smör i omgångar och rör runt, värmen ska vara på strax över medelvärme. När allt smör har gått i, smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Torsken blir godast om den rimmas först, blanda 1 dl salt med 1 liter vatten och lägg ner torkryggen där i, gärna i ca 20 minuter. Ta torsken ur saltvattnet och lägg i ugnssäker form. Ställ in i ugnen på 125 °C tills torsken uppnår en temperatur på ca 48-52 °C (tar ca 10 minuter).

Prova detta till helgen med ett gott vitt vin till! Sååå gott 🙂 God natt och puss på er <3

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =