Nyttigt fika

Hej hej!!

Ny vecka, nya tag! Äntligen kan jag promenera lite 🙂 Nu kan jag gå hyfsat snabbt i en halvtimme utan att få jätteont i fogarna 🙂 Jag har även börjat med lite övningar för bäcken, mage och rygg som sjukgymnasten har visat mig. Det känns så roligt att äntligen komma igång, även om det inte är i samma intensitet som jag är van vid. Jag är glad för det lilla och jag blir verkligen svettig av min promenad!

Bara för att jag har börjat röra på mig lite mer igen så blir jag extra sugen på att vara lite nyttigare. Det har ju blivit rätt så mycket skräpmat sen förlossningen, det är ju lätt hänt när man går hemma hela dagarna 🙂 Det slinker ner en och annan kaka… Så idag provade jag att göra nyttiga bollar som man kan ta till kaffet eller när sötsuget faller på 😉 De blev sjukt goda!! Jag gjorde hälften med kakao och hälften utan, båda blev lika goda! Man ska nog inte överkonsumera dessa heller men de känns ju iaf mycket nyttigare än en chokladkaka 😉

Nyttiga bollar Nyttigt fika

Nyttiga bollar, ca 15 st

1 dl hel mandel
8 st dadlar
1/2 dl kokos (+ lite att rulla bollarna i)
ev 2 tsk kakao

Mixa mandeln lite snabbt i en matberedare eller liknande så att det blir grovmalt. Ta bort kärnorna ur dadlarna och lägg ner i mixern tillsammans med kokos och eventuellt kakao. Mixa ihop någorlunda, knåda sedan ihop ”degen” förhand så att allt blandar sig väl. Rulla till bollar och rulla i kokos, ställ in i kylen.

Idag när jag gick min promenad med Linnea så sov hon hela tiden, varannan gång så vaknar hon och gallskriker! Det är inte så kul, då får man antingen stanna och amma på närmaste bänk eller gå ännu snabbare hemåt…

Hon skriker rätt så mycket lilla donnan, det som hjälper bäst är ju såklart att amma men annars tycker hon om när man går omkring med henne på axeln. Sätta henne i bärsele funkar inte… Så man blir rätt så trött i axlarna.

Hon har även sina mysiga stunder som tur är 🙂 Nu ska jag försöka preppa mat till mannen kommer hem. Ha det fint! Kram

Lämna ett svar