Fläskytterfilé på spett med bönragu och getostkräm

När jag hälsade på min bror förra helgen så bjöd de på grillad fläskytterfilé på spett med bönragu och getostkräm. Det var supergott! Bönragun kan man ju ha som lite nyttigare tillbehör till olika sorters kött. (Receptet är inspirerat av recept.nu)

Bönragu

2 burkar/paket valfria bönor (t.ex. kidneybönor, vita stora bönor och svarta bönor)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 dl vitt vin
2 dl tomatjuice
2 kycklingbuljongtärningar
3 chorizokorvar (t.ex. scan)
salt och malen svartpeppar
olivolja

Hacka lök, vitlök och paprika. Fräs mjukt i olivolja i en stor kastrull/gryta. Tillsätt vin, juice och buljong. Låt koka några minuter. Mixa slätt och sila av (tillbaka i kastrullen) så mycket som möjligt. Låt koka ner till hälften. Stek korven i skivor och tillsätt den och bönorna till ragun. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Getostkräm

200 g getost
3 dl creme fraiche
1/2 dl mjölk
ca 1 msk honung
salt och peppar

Ta bort kanterna på osten. Mixa ihop ost, creme fraiche och mjölk till en kräm. Smaksätt med salt, peppar och honung.

Fläskytterfilén kan delas i smala, långa bitar som sedan marineras i valfri marinad (är man lat kan man köpa färdig) så länge som möjligt. De kan sedan träs på spett och grillas.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =