Förlåt om jag inte har bloggat på ett tag men vi har varit på besök i Stockholm och jag har tyvärr varit sjuk:( Men nu är jag tillbaka 🙂 Ikväll har vi lagat helstekt blomkål i ugn och sååå gott det var!! Särskilt med en klick smör och flingsalt. Till blomkålen åt vi falukorv men man kan ju ha den till vad som helst. Jag fick faktiskt inspirationen från Kockarnas Kamp, dock åt inte de falukorv till 😉 Följer ni det programmet?
  
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att hetta upp en stekpanna. Släng i en msk smör och stek sedan blomkålshuvudet runt om (man kan luta den mot kanterna på stekpannan för att få färg på sidorna). När den fått rejält med färg, stoppa in den i ugnen i ca. 30 minuter. Servera med smör och flingsalt.

Print Friendly, PDF & Email
Helstekt blomkål i ugn

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 4 =