I fredags gjorde jag mangopannacotta till efterrätt. Det blev jättegod smak men lite annorlunda konsistens eftersom mango är lite trådigt, dock värt att prova!

Mangopannacotta, till 6 p:

6 dl vispgrädde
2,5 gelatinblad
1 vaniljstång
3/4 dl socker
1 mogen mango (ca. 200 g fruktkött)

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Värm under omröring grädden tillsammans med vaniljfröna samt stängerna och socker. Det ska inte koka. Mixa mangon till en puré. Ta ur stängerna ur grädden. Blanda ner purén i grädden och tillsätt urkramade gelatinblad. Rör runt tills gelatinbladen löst sig. Häll upp i portionsglas/skålar och ställ in i kylen minst 3 timmar. Servera med chokladkolakex

Print Friendly, PDF & Email
Mangopannacotta

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × fyra =