Jag köpte tidningen MAT & VÄNNER förra veckan. I den hittade jag ett recept på rödbetsbiffar. Så de provade vi häromdagen och det var jättegoda, påminner lite om potatisbullar! Om man hoppar baconet blir det helt vegetariskt!

Såhär gjorde jag, ca. 2p:

ca. 7-8 små rödbetor
2 stora potatisar av fast sort
1/2 gul lök
2 ägg
4 msk vetemjöl
salt och peppar
1 dl lingon
1 dl creme fraiche
salt och peppar
hackat äpple
ett paket bacon

Skala och riv rödbetor och potatis. Krama ur vätskan och lägg rivet i en bunke. Hacka löken fint och lägg i. Blanda i ägg, vetemjöl, salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör ca. 3 minuter på varje sida.

Blanda lingon med creme fraiche, salt och peppar.

Stek baconet i små bitar. Hacka äpple.

Lägg en klick lingoncreme fraiche på biffarna och strö över bacon och äpple.

Nu måste jag in i duschen, för vi ska på Majas dop! Jag och Krille ska bli faddrar och Krille ska dessutom spela piano 🙂 Återkommer imorgon om hur det gick!

Print Friendly, PDF & Email
Rödbetsbiffar med lingoncreme fraiche

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + 10 =