Salviakyckling med pappardelle

Är hemma i Lund igen och har precis bjudit svågern och svägerskan på middag. Det blev inspiration från senaste Elle mat & vin. Mathias Dahlgrens recept som jag gjort om något, här kommer min variant:

4 kycklingfiléer
Salviablad
Salt och peppar
Olivolja
1 pkt bacon
250 g svamp(jag använde champinjoner)
50 g smör
2 vitlöksklyftor
500 g färsk pappardelle(eller annan färsk pasta)
ca 50 g parmesanost

Sätt ugnen på 175 grader. Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i salviablad. Salta, peppra rikligt och bryn i olivolja. Stek färdigt i ugnen. Stek svampen i en stor klick smör. Stek baconen i småbitar. Smält smöret och pressa i vitlöksklyftorna. Koka pastan enligt anvisning. Vänd ner pastan i vitlökssmöret. Skär sedan kycklingen i bitar och blanda den med bacon, svamp och pasta. Strö över rikligt med parmesanost.

Lämna ett svar