Ikväll har jag lagar burritos. Helt enkelt lite annorlunda tacos 🙂 Supergott var det iaf!
Burrito, ca. 4 p
ca. 500 g lövbiff
3 msk olivolja
1 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
2 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
Skär lövbiffen i smala strimlor. Lägg lövbiffen tillsammans med alla ingredienser i en påse och blanda runt ordentligt. Låt stå minst en halv timme(ju längre desto bättre). Stek sen i en het panna i några minuter.
Servera i varma tortillabröd med ruccola, tomat, gurka, majs, salsa och guacamole.
Min bästa guacamole:
2 mogna avocados
1 vitlöksklyfta
ett par msk pressad lime
1-2 tsk salt
4 dl fet! creme fraiche
Mosa avocadon med en gaffel. Pressa i vitlöken samt limen. Tillsätt creme fraichen och salt. Blanda ordentligt.
De fina tallrikarna kommer från Mateus.