Hej hej!!
Long time no see… Nu måste jag dela med mig av ett superbra recept på baguetter gjorda på jäst. De går ganska snabbt att svänga ihop dessutom 🙂
Snabba baguetter, 4 st mindre
2/3 pkt jäst
6 dl kallt vatten
1 msk salt, minst
ca. 11,5 dl vetemjöl, gärna manitoba cream
lite extra mjöl
Smula jästen i en maskin, typ assistent, och häll på vattnet, se till att jästen löser sig. Tillsätt saltet. Starta maskinen och tillsätt mjöl lite i taget. Degen ska vara ganska kladdig. Kör maskinen så degen knådas i minst 10 minuter. Täck med duk i ca 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bord och knåda ordentligt i några minuter. Forma 4 baguetter och lägg på bakplåtspapper, gärna på en baguetteplåt. Strö över mjöl och lägg på en duk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °C. Ställ in en ugnstålig skål med vatten i botten av ugnen och grädda i ca 30 minuter.
Njut av baguetterna nybakade! Om alla inte äts direkt, frys in och ta fram igen nästa dag så smakar det bättre 🙂
Puss och kram