Entrecôte med chimichurri

Här kommer ett supergott recept som ni måste prova! Entrecôte med chimichurri och en ljummen squashsallad. Chimichurri är en sydamerikansk röra som består av färska kryddor, vitlök och chili, den passar utmärkt att servera till grillat.

Chimichurri, till ca 4p:1 kruka persilja
1/2 kruka färsk oregano
1/2 röd chili (spansk peppar)
1 stor vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk saft från lime
salt och svartpeppar

Hacka persilja, oregano, chili (gärna med frön om du vill ha lite hetta) och vitlök fint. Lägg i en skål. Häll över olivolja, vinäger och lime. Smaka av med salt och peppar.

  

Entrecôte, 4p:

4 bitar entrecôte (valfri storlek)
flingsalt och svartpeppar
smör

Hetta upp en panna. Klappa in salt och peppar på bitarna. Lägg i smöret och lägg i köttet när smöret slutat bubbla. Stek köttet ca. 2 minuter på var sida beroende på hur tjocka bitar du har resp. hur du vill ha köttet. Låt det vila i folie några minuter innan du skär upp det

Eller varför inte grilla köttet nu i sommartider!.

Ljummen squashsallad, 4p:

2 st squash
några nävar sugar snaps
salt och peppar
smör att steka i

Skiva squashen med en mandolin eller potatisskalare på längden. Värm en stekpanna och klicka i lite smör, fräs snabbt squashskivorna, salta och peppra. Lägg i sugar snapsen i slutet och servera direkt.
Lägg den ljumma squashsalladen på en tallrik, lägg på uppskivad entrecôte och häll över chmichurrin. Smaklig spis 🙂

Lämna ett svar