Hej hej!!
Nu är vi i Ystad och firar min mammas födelsedag! Hon fyllde visserligen år den 22:a men då var de bortresta. Vi har ätit och druckit gott. Bl.a. så gjorde jag en frozen cheesecake med jordgubbar och vit choklad, vilket passar perfekt så här i sommarvärmen 🙂 Prova denna, den smakar verkligen sommar!
Jordgubbscheesecake, 8-10p
5 dl vispgrädde
200 g creme cheese (typ philadelphia)
1 dl strösocker
1 krm vaniljstångspulver
3 äggulor
3 äggvitor
250 g jordgubbar (en halv låda)
100 g vit choklad
8 digestivekex
50 g smör
Vispa grädden. Blanda creme cheese med socker och vaniljstångspulver samt äggulor till en jämn smet. Blanda ner grädden i smeten. Vispa äggvitorna till ett vitt hårt skum och blanda försiktigt ner med resten.
Krossa digestivekexen till ett fint smul, antigen för hand eller i en mixer, och lägg i botten på en 24 cm springform. Smält smöret och häll över kexsmulet, blanda runt lite och tryck ut med en sked så att det täcker botten på formen.
Häll smeten över kexbottnen.
Skölj och snoppa jordgubbarna och hacka i mindre bitar, hacka den vita chokladen ganska fint. Strö chokladen över kakan samt jordgubbshacket. Ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Ta fram ca 20-30 minuter innan servering. Servera med färska jordgubbar och ev. andra bär. Mums!
Nu ska jag vara social med resten av gänget här! Puss
Jag och Linnea hemma hos föräldrarna i Ystad