Scones med muscovadosocker

Hoppas ni har haft en bra helg! Har ni kollat eurovision? Trots att jag inte är något fan av schlager så satt vi i Folkets park i Malmö och kollade på storbildsskärm. Vi var mest där för folkfesten 😉 Ljudet var väldigt dåligt dessutom, så vi fick nöja oss med en bildshow!

I morse regnade det och vi hade en riktig långfrukost, det älskar jag! Jag bakade scones eftersom vi inte ville gå ut i regnet och handla frallor. Jag provade Leilas recept men på mitt vis och de blev jättegoda!
  

Scones,  ca. 8 st mindre:

7,5 dl vetemjöl
1 rågad tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl muscovadosocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker. Tärna i smöret och arbeta in det i mjölblandningen. Tillsätt ägget och mjölken och knåda ihop till en deg.  Rulla degen och skär i ca. 8 skivor (om du vill ha runda scones). Sätt in i ugnen ca. 10 minuter. Servera med smör, ost, marmelad, philadelphia, grädde…. ja, vad du vill. Vi hade ost och en marmelad med fikon och rabarber som jag köpte i Helsingfors när jag var där på matbloggskryssningen.

 

Lämna ett svar