I går var vi en sväng i Malmö, då passade vi på att handla kaffe på Lilla kafferosteriet. Har ni inte varit där så är det att rekommendera! Vi köpte ett indonesiskt kaffe som är hur gott som helst 🙂
Till middag i går åt vi en favorit i repris: Lax i ugn med citronsås och pressad potatis. Inte mycket som slår den rätten!
Jag vet att jag lagt ut receptet tidigare men här är det igen:
Citronsås för ca. 3-4p:
1 dl vispgrädde (försök inte med någon lättare variant, blir inte alls lika gott ;p )
2 dl fet crème fraîche
1 fiskbuljongtärning
1 citron
citronpeppar
Värm vispgädden och crème fraîchen tillsammans med buljongen försiktigt. Riv i skalet från citronen och pressa i lite av saften (smaka av). Tillsätt citronpeppar.
Vi köper alltid färk lax i hel bit, vilket är mycket godare än fryst. Inte så mycket dyrare heller!
Krydda laxen med flingsalt och citronpeppar. Sätt ugnen på 175 grader och använd ugnstermometer; 55-58 grader är perfekt för lax.
Servera laxen med pressad potatis och sallad, nam nam 🙂