Igår hade jag min gamla kursare Erica här. Vi lagade LCHF-hamburgare, vilket jag aldrig testat tidigare, och sååå gott det var!! Vi gjorde eget bröd, egna biffar och egen hamburgedressing. Krille tyckte tillochmed och det var godare än ”vanlig” hamburgare! Så ni måste bara testa detta!
Jag har aldrig bakat LCHF-bröd innan men det var ju hur lätt som helst, inga långa jäsningstider här inte 🙂 Jag hittade receptet på hamburgerbrödet hos rara-sara.
Till 6 par hamburgebröd (12 kakor):
6 ägg delade i vitor och gulor för sig.
1/2 tsk salt
1 msk fiberhusk
200 g philadelphiaost
1/2 tsk bakpulver
6 msk krossade linfrön
sesamfrön till garnering
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum med elvisp. Vispa sedan äggulorna ordentligt i en annan bunke. Vispa philadelphia, fiberjusk och salt i gulorna till en jämn smet. Vänd sedan försiktigt ner äggvitan i ägguleblandningen och tillsätt sen försiktigt bakpulver och linfrön. Låt stå ca. 10 minuter. Klicka sedan ut sex klickar per plåt och strö sesamfrön över hälften. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills de är gyllene.
Till ca 8-9 hamburgebiffar:
1 kg blandfärs
2 msk ströbröd och 2 msk mjölk
1 ägg
2-3 msk kalvfond
2 msk köttbuljongpulver
2 tsk grillkrydda
1 hackad lök
svartpeppar
ost till garnering
Blanda alla ingredienser i en bunke och forma lagom stora biffar. Stek i smör till genomstekt. Lägg på några skivor ost på biffarna när de börjar bli klara.
Hamburgerdressing:
2 dl créme fraiche
2 msk majonäs (helst Hellmann´s)
10 st saltgurkebitar
ca. 1 msk chilisås (typ Heinz)
salt och peppar
Hacka gurkan i små bitar och blanda ihop alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Sen kan man ju ha vad man vill på hamburgaren; vi hade sallad, tomat, rå gul lök, avokado och stekt bacon.