Hel grillad forell à la Tommy Myllymäki

Hej!! Igår hade vi mina föräldrar på middag och då bjöd jag på grillad forell med potatismash à la Tommy Myllymäki, vilken klippa han är!! Det här var så gott som det bara kan bli! Ni måste prova detta, t.o.m. Krille, som inte är så förtjust i fisk, åt med god aptit 🙂 Jag glömde dock fänkålsfröna som var i originalreceptet och tog lime istället för citron, så här får ni min variant av rätten 🙂 Till fisken gjorde jag även Myllymäkis potatismash på färskpotatis och lagrad ost, gör den till!!

Forell förbered för grillen
Forellerna fixade inför grillningen
Grillad forell med potatismash

Grillad forell, 4 p

4 st foreller
1 kruka persilja
1/2 kruka dragon
1 lime – skalet
3 vitlöksklyftor
mycket salt
matolja

Sätt igång grillen. Salta fiskarna rikligt både utan på och inuti i. Skär små jack(4-5 st) i fiskarna på var sida.Hacka persilja och dragon fint, riv skalet från limen samt riv/pressa vitlöken. Blanda samman allt och fyll bukarna på fiskarna. Häll rikligt med olja i ett djupt stort fat, vänd fiskarna i oljan. När kolen i grillen blivit grå, lägg i fiskarna och stäng locket, grilla 5 minuter per sida. Servera genast.

Potatismash, 4 p

600 g färsk potatis med lite skal kvar
3 salladslökar – endast den gröna blasten
1,5 dl riven västerbottenost
100 g smör

Koka potatisen tills den blir mjuk och häll av vattnet. Hacka salladslöken fint (endast blasten). Krossa potatisen med en sked eller med en potatisstomp, tillsätt salladslök, ost och smör. Rör runt och smaka ev. av med lite salt. Servera genast.

Lämna ett svar