Enkel kyckling med västerbotten och rädissallad

Hej! Vilken värme vi har! Det har säkert varit 30 grader här i Lund och jag smälter bort på balkongen i kvällssolen, nu längtar jag verkligen till vår trädgård! Tänk att få sitta under paviljongen i skuggan, lösa korsord och lyssna på sommarpratarna… haha, med risk för pensionärsvarning 😉 Mängder med mat vill jag också laga i huset, särskilt grillat! Vi grillar ju aldrig nu när vi bor i lägenhet. Tills dess får jag använda spisen och ugnen… Jag har precis svängt ihop en middag bestående av kyckling med västerbottenost i ugn och en sallad med bl.a. rädisor i, somrigt och fräscht!

Kyckling med västerbotten

Kyckling med västerbotten och rädissallad, ca 4-6 p

1 kg färsk kycklingfiléer
ca 1,5 dl riven västerbottenost
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar

isbergssallad
gurka
cocktailtomater
rädisor
suger snaps
fetaost (gärna i örtolja)

Sätt ugnen på 225°C. Ansa filéerna från hinner etc. Dela varje filé på tre. Salta och peppra ordentligt och stek i lite smör i en het stekpanna så att de får färg runt om, lägg de sedan i en ugnsfast form. Strö över osten och häll över grädden, ställ in i ugnen i ca 15 minuter eller tills köttet inte längre är rosa (minst 72°).
Skär alla ingredienser till salladen och servera den till kycklingen. Enkelt och gott!!

Kyckling med västerbottenost och rädissallad

Nu blir det kaffe och ett försök att svettas i gymmet på det…

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 1 =