Våfflor på våffeldagen

Blir det några våfflor idag?! Det är ju våffeldagen!! Jag hoppas på att vi svänger ihop några när jag kommer hem ikväll! Gärna med hjortronsylt och grädde…mmm… Vilket är ert favvo-pålägg på våfflor??

Dessa våfflorna gjorde jag förra året och är en nyttig variant, ser väl ganska goda ut ändå!? Här kommer recept på både nyttiga och riktiga frasvåfflor:

Nyttiga våfflor, till 2-3 st:

1 dl mandelmjöl
2 ägg
1 dl keso
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk mald vaniljstång
en nypa salt
lite lite smör till våffeljärnet

Blanda alla ingredienser. Värm våffeljärnet och fetta in det med smöret. Grädda våfflorna till de får fin färg. Lossa försiktigt våfflorna från järnet, de blir lite sköra. Serevera med t.ex hallon, keso och mandlar.

Frasvåfflor, ca. 12 st., 7-8 st

150 g smör
2,5 dl kallt vatten
2 dl mjölk
knivsudd salt
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smör och låt det svalna. Häll vatten och mjölk i en bunke, Blanda vetemjöl med bakpulver och vispa i det i mjölkvattnet till det blir slätt. Rör ner det smälta smöret. Smörj våffeljärnet och grädda.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 + tjugo =