Igår lagade vi köttfärsbiffar smaksatta med västerbottenost och till det gjorde vi trattkantarellsås och wokad broccoli. Svampsåsen var så god att man skulle kunna dricka den!

Västerbottenbiffar:

500 g blandfärs
1 msk ströbröd
3 msk mjölk
1 ägg
1 hackad gul lök
hackad färsk basilika, persilja och timjan
2 msk kalvfond
lite flingsalt
nymalen svartpeppar
1 dl riven västerbottenost

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det stå några minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordentligt. Ett tips är att lukta på “smeten”, om den luktar gott av kryddor är den tillräkligt kryddad och om den inte luktar något, tillsätt lite till. Forma till lagom stora biffar och stek i en stor klick smör. Spara stekskyn till såsen!

Trattkantarellsås

ca. 150 g trattkantareller
1/4 av en gul lök
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
flingsalt och svartpeppar
Steksky från biffarna

Stek löken i smör och tillsätt svampen, stek några minuter. Tillsätt salt och peppar, grädde och kalvfond. Låt puttra en stund. Häll såsen i stekpannan som biffarna stektes i för att få extra smak från stekskyn. Låt såsen koka upp.
Servera wokad broccoli och sallad till.

Print Friendly, PDF & Email
Västerbottenbiffar med trattkantarellsås

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 + femton =